Com federar-se

Els requisits que demana la Generalitat de Catalunya per esdevenir Festa Patrimonial d’Interès Nacional, ja estan descrits en el decret 389/2006, de 17 d’octubre, del patrimoni festiu de Catalunya.

Requisits

Concretament a:

Article 11

Requisits de les festes patrimonials d’interès nacional

Per ser declarada festa patrimonial d’interès nacional, la celebració ha de reunir els requisits següents:

a) Tenir un origen remot i una trajectòria mínima de 100 anys de celebracions ininterrompudes, llevat d’aquelles que, per motius polítics, socials o religiosos, s’hagin deixat de celebrar durant períodes curts de temps.

b) Respondre a uns valors identitaris i culturals concrets i plenament assumits per la comunitat que sustenta la festa.

c) Disposar d’elements propis i singulars i d’un espai referencial de celebració de característiques ben precises.

d) Estructurar els actes sobre un plantejament conceptual que respongui a una seqüència ritual ben definida en el temps i en l’espai de celebració, amb característiques ben precises, a partir d’elements singulars de caràcter patrimonial, que tinguin un nivell extraordinari de qualitat estètica i artística.

e) Esdevenir un referent identitari i festiu d’abast nacional.

f) Garantir la continuïtat de la festa a partir d’una estructura organitzativa, avalada per una reglamentació que vetlli per mantenir un grau de correlació entre la seva essència i la seva evolució d’acord amb uns criteris àmpliament acceptats.

Què us proposem?

Els nostres objectius com a federació són la raó per la qual ens agradaria adherir la vostra entitat a la FERSHC, ja que pensem que pot encaixar tant amb els valors com els objectius que nosaltres perseguim.

Què necessiteu per adherir-vos a la FERSHC?

Constituir l’associació de la vostra entitat/agrupació organitzadora (registre a la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya).

Documentar una trajectòria mínima dels 100 anys de celebracions ininterrompudes (escrit d’algun historiador, diari, fotos, etc).


Construïm quelcom juntes.


A %d bloguers els agrada això: